"Opleiden vergroot de inzetbaarheid van medewerkers"

Welkom bij SOOB Subsidiepunt

Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen

De komende jaren zijn er in de sector transport en logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.

Ook in 2024 investeert de sector opnieuw in een subsidieregeling om nieuwe chauffeurs en kraanmachinisten op te leiden. Hiermee ondersteunt SOOB werkgevers en werknemers bij hun verdere ontwikkeling.

Meer informatie over de subsidieregeling voor het opleiden van chauffeurs.Ook voor de instroom van kraanmachinisten is er een subsidieregeling waarmee u medewerkers  met subsidie kunt opleiden naar de functie van machinist mobiele (toren)kraan. Meer informatie.

Met ingang van 1 juli 2023 zal exameninstelling OnCorse exclusief de exameninstelling worden voor het afnemen van het branchekwalificerend examen STL-Landingzekeren.
Vanaf 1 juli zullen er geen examens meer worden afgenomen door Bespeak en worden de facturen vanuit OnCorse gestuurd.
 
Certificaten en/of examenuitslagformulieren van Bespeak kunnen tot 1 oktober nog ingediend worden.
 
Het e-mailadres van OnCorse is info@oncorse.nl
 
Deze wijziging heeft geen invloed op de inhoud van het handboek, reglement en toetsmatrijs