Nieuw: SOOB-subsidie voor Koeriers

De komende jaren zijn er in de sector transport en logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verzorgt de uitvoering van deze activiteiten. Nieuw is de opleiding STL Vakbekwaam Koerier.

Schadepreventief rijden met de opleiding STL Vakbekwaam Koerier

Misschien heeft u het zelf ook al gemerkt. Het wordt moeilijker om een verzekering te krijgen door de vele schades die er worden gereden. Met de opleiding STL Vakbekwaam Koerier leren uw koeriers om schadepreventief te rijden. Zo kunt u bij uw verzekeraar aantonen dat uw koeriers goed zijn opgeleid. Naast veiligheid gaat de training in op de attitude van de koerier met aandacht voor de juiste houding en (communicatie)vaardigheden. De opleiding start met een ‘peer-to-peer’- gedeelte waarbij de deelnemers van elkaar leren op basis van zorgvuldig vooraf geselecteerde best practices. Ook is er een praktijkgedeelte. De deelnemers voeren daadwerkelijk een rit uit en krijgen feed-back op hun schadepreventieve skills. Deze training bestaat uit drie dagdelen waarbij het dagdeel praktijk wordt afgesloten met een branche kwalificerend examen dat afgenomen kan worden door een assessor van het eigen bedrijf óf van een opleider. Er is een subsidiepercentage van 75% beschikbaar, dat betekent een subsidiebedrag van € 440,00.

 

Meer informatie

Subsidie kunt u heel eenvoudig aanvragen via SOOB Subsidiepunt. Als u dat nog nooit heeft gedaan kunt u zich hier éénmalig registreren. U ontvangt een persoonlijke inlog, waarmee u vervolgens subsidie kunt aanvragen. Gemakkelijk en online. Heeft u al een account? Log dan in met persoonlijke inlog. Het is belangrijk om de aanvraag te doen voordat de opleiding begint. De subsidie is beschikbaar van 1 januari t/m 31 december 2022. Per opleidingscategorie geldt er een subsidieplafond. Zodra dit is bereikt, wordt er geen subsidie meer verstrekt.