Nieuwe werkwijze inschrijven door- en zij-instromers

Vanaf nu is het mogelijk om kandidaten voor de rijopleidingen (Basiskwalificatie Chauffeur Goederenvervoer Door- of Zij-instroom) enkel aan te melden via het zescijferige ID in combinatie met de voor- of achternaam. Het type planning wordt herkend en toont automatisch het nieuwe aanmeldscherm om de gegevens op te halen. Er zijn geen velden meer voor het personeelsnummer, voorletters en het mailadres om deze aanmeldingen te voltooien.

Naast een soepeler traject voor de aanmeldingen zijn er ook extra filters beschikbaar in het tabblad "Vereiste Acties"om gerichter subsidiedossiers af te handelen, en het tabblad "Subsidie" bevat nu een extra filter om bedrijven te selecteren als u als contactpersoon meerdere bedrijven beheerd.

Voor een uitgebreide omschrijving van de vernieuwde functionaliteiten is er een handleiding voor zowel opleiders als werkgevers. Let op: om de handleiding te downloaden dient u ingelogd te zijn.

Meer informatie

Subsidie kunt u heel eenvoudig aanvragen. Als u dat nog nooit heeft gedaan kunt u zich hier éénmalig registreren. U ontvangt een persoonlijke inlog, waarmee u vervolgens subsidie kunt aanvragen. Gemakkelijk en online. Heeft u al een account? Log dan hier in. Het is belangrijk om de aanvraag te doen voordat de opleiding begint. De subsidie is beschikbaar van 1 januari t/m 31 december 2023. Per opleidingscategorie geldt er een subsidieplafond. Zodra dit is bereikt, wordt er geen subsidie meer verstrekt.