Branchekwalificerende scholing

Werkgevers die werknemers willen opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma, kunnen bij SOOB Subsidiepunt terecht. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor middenkader. Ook voor werknemers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een breed scala aan opleidingen met subsidie. Meer info vindt u hier.

Veiligheid

De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om aanrijd- en valgevaar, fysieke belasting, agressie en geweld. Daarom wordt er subsidie verstrekt op opleidingen op het gebied van veiligheid. Meer info vindt u hier.

Zij-instroom en doorstroom

De komende jaren zijn er veel nieuwe chauffeurs nodig. Wilt u (nieuwe) medewerkers opleiden tot chauffeur? Dat kan met de subsidie op rijopleidingen. Hiermee kunt u tussen de 60% en 75% subsidie over het lesgeld ontvangen, tot een maximum uurprijs en duur. Er is ook subsidie voor de doorstroom naar de functie van kraanmachinist. Meer info vindt u hier.

Praktijkdagen Code95

Voor een aantal praktijkopleidingen ontvangt u in 2024 een subsidie van € 75,- of meer per praktijkdag. Meer info vindt u hier.