Welkom bij SOOB Subsidiepunt  

De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig en is het ook belangrijk dat werknemers goed opgeleid blijven. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van het subsidiebeleid.


Extra subsidie Veiligheid

De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om arbeidsomstandigheden. Daarom wordt er op opleidingen op het gebied van veiligheid € 100,- euro of meer subsidie per opleiding verstrekt. Daarbij gaat het om o.a. VCA, fysieke belasting, criminaliteitspreventie en sociale veiligheid. Voor een aantal branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een examen, geldt een extra hoge subsidie. Bijvoorbeeld Veiligheidscertificaat Heftruck en Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke stoffen.


Subsidie voor rijopleidingen

Veel transportbedrijven hebben al te maken met een tekort aan chauffeurs. Het opleiden van nieuwe chauffeurs is de komende jaren cruciaal. Dankzij subsidies van SOOB en SZW voor het sectorplanproject '2000 chauffeurs gezocht' kan dit met 80% subsidie op het lesgeld. U geeft de kandidaat een baangarantie van minstens één jaar. Start wel op tijd. Om van de subsidie gebruik te kunnen maken, moet de kandidaat uiterlijk 31 maart 2018 klaar zijn met de opleiding. Kijk hier voor het subsidiereglement en de appendix. Wilt u medewerkers die al bij u in dienst zijn, opleiden tot chauffeur? SOOB verstrekt subsidie op alle onderdelen van de Rijopleiding. Over de subsidiabele uurprijs ontvangt u 35% subsidie. Kijk hier voor de voorwaarden van deze regeling.


Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen code 95)

Het aanbod van branchekwalificerende opleidingen voor chauffeurs, kraanmachinisten en verhuizers, logistiek medewerkers en middenkader blijft bestaan. Voor code 95 is de nieuwe periode van 5 jaar ingegaan. Voor praktijkdagen op het gebied van code 95 is in 2017 een subsidie van 100 euro per praktijkdag, per deelnemer, per kalenderjaar beschikbaar.


Belangrijk: vraag subsidie aan voordat de opleiding van start gaat

Het aanvragen van subsidie kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Het is belangrijk dat u de subsidie aanvraagt voordat de opleiding van start gaat. U kunt uw aanvraag indienen vanaf drie maanden voor de startdatum van de opleiding tot op de dag waarop de opleiding van start gaat. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.


Opleiders en exameninstellingen

Wilt u medewerkers met subsidie opleiden? Dan kunt u terecht bij meer dan 160 Gecertificeerd opleiders Transport & Logistiek. Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten mt een officieel en onafhankelijk examen, geldt dat dit examen wordt afgenomen door een goedgekeurde exameninstelling. De gegevens van deze opleiders en exameninstellingen vindt u op SOOB Subsidiepunt. Bent u als (bedrijfs)opleider nog niet gecertificeerd? Kijk hier voor meer informatie.