Welkom bij SOOB Subsidiepunt  

De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig en is het ook belangrijk dat werknemers goed opgeleid blijven. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.


Nieuw: themagerelateerde subsidie Veiligheid

De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om aanrijd- en valgevaar, fysieke belasting en agressie en geweld. Daarom wordt er op opleidingen op het gebied van veiligheid € 100,- euro of meer subsidie per opleiding verstrekt. Daarbij gaat het om o.a. VCA, fysieke belasting en criminaliteitspreventie. Voor een aantal branchekwalificerende opleidingen die van belang zijn voor Veiligheid, wordt extra hoge subsidie verstrekt dan wel blijft deze gehandhaafd. O.a. op opleidingen met een branchekwalificerend examen zoals Veiligheidscertificaat Heftruck en Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke stoffen.


Subsidie voor rijopleidingen

Wilt u nieuw personeel opleiden? SOOB draagt bij in de opleidingskosten voor maar liefst 80% op alle onderdelen van de Rijopleiding. Voorwaarde is o.a. dat er sprake moet zijn van een baangarantie van minstens één jaar. Deze subsidiemogelijkheid is nieuw. Kijk hier voor de voorwaarden van deze regeling. Wilt u medewerkers die al bij u in dienst zijn, opleiden tot chauffeur? SOOB verstrekt subsidie op alle onderdelen van de Rijopleiding. Over de subsidiabele uurprijs ontvangt u 35% subsidie. Kijk hier voor de voorwaarden van deze regeling.


Subsidie voor de verplichte nascholing van uw medewerkers (code 95)

Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van de 35 uur nascholing waarvan tenminste één praktijkdag. In september 2016 moet een grote groep chauffeurs code 95 op het rijbewijs hebben staan. Om dit te ondersteunen is er per chauffeur, per jaar € 100,- subsidie voor praktijktrainingen voor code 95 beschikbaar.


Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen

Wilt u medewerkers opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma? Vraag dan subsidie aan bij SOOB Subsidiepunt. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.


Belangrijk: vraag subsidie aan voordat de opleiding van start gaat

Het aanvragen van subsidie kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Het is belangrijk dat u de subsidie aanvraagt voordat de opleiding van start gaat. SOOB heeft hiervoor gekozen vanuit het oogpunt van budgetbeheersing. U kunt uw aanvraag indienen vanaf drie maanden voor de startdatum van de opleiding tot op de dag waarop de opleiding van start gaat. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.


Opleiders en exameninstellingen

Wilt u medewerkers met subsidie opleiden? Dan kunt u terecht bij meer dan 160 Gecertificeerd opleiders Transport & Logistiek. Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten mt een officieel en onafhankelijk examen, geldt dat dit examen wordt afgenomen door een goedgekeurde exameninstelling. De gegevens van deze opleiders en exameninstellingen vindt u op SOOB Subsidiepunt. Bent u als (bedrijfs)opleider nog niet gecertificeerd? Kijk hier voor meer informatie.